Oscar

Wie? Oscar And The Wolf.

Waar? Effenaar, Eindhoven.

Wanneer? 15 januari 2016.

Afgelopen vrijdag was het zover: het eerste concert van 2016! Oscar And The Wolf had de eer en die eer was zeker wederzijds. De Belgische mannen hebben zich in een dik jaar tijd toch echt heel erg goed opgewerkt.
In België zijn ze echt grote meneren maar ook in Nederland zijn ze niet meer onbekend, wat heet: de Effenaar was helemaal uitverkocht! Nadat ik ergens vooraan stond op Pinkpop was ik benieuwd hoe een clubshow zou uitzien en natuurlijk klinken.

Maar even eerst een speciaal woordje voor het voorprogramma! Normaal vind ik dit (meestal) tegenvallen maar deze band heeft me verrast: Bazart. Bazart is net als Oscar And The Wolf van Belgische makelaardij en kan ik eigenlijk ook in hetzelfde straatje zetten. Alhoewel… Deze heren brengen de dreampop/elektropop in moedertaal ofwel Nederlands. Het was in het begin ietwat slecht te verstaan maar naarmate de tijd vorderde was het echt tof. Het heeft een Spinvis gehalte qua teksten en dat bevalt me meer dan goed!

Daarna konden Max Colombie en zijn mannen het podium op. Het was daarbij ook de enige Nederlandse clubshow die ze deden, dus wat dat betreft was het uniek. Natuurlijk was eigenlijk elke track die speelden raak. Vanaf moment één klopte het wederom. De start met ‘Joaquim’ pakte het publiek meteen in: knallende beats en daarna het dromerige. Vervolgens voelde het voor mij aan als een grote hit show. Niet omdat het allemaal hits waren maar omdat ik het album, Entity, zo ongelofelijk vaak afgespeeld heb dat elk nummer klinkt alsof het een wereldhit geweest is. Denk aan nummers zoals ‘Undress’, ‘Strange Entity’ maar ook de mix van Raving George, ‘You’re Mine’. Het swingt, het knalt en het is goed. Natuurlijk is de absolute frontman Max Colombie de spil van het geheel maar vergeet absoluut niet de mannen achter de instrumenten: Ozan Bozdag, Claudio Arduini & Jasper Bullynck. Deze laten Max zo heerlijk dansen!!
Ook worden enkele nog onbekendere nummers voor mij gespeeld. Het kan zijn dat deze op een EP stonden of anders was het nieuw materiaal! Wat het ook was, het was erg goed.
Natuurlijk wordt ook ‘Princess’ gespeeld en deze gaat erin als koek. Het publiek reageert eigenlijk wel bij alle nummers enorm enthousiast. Wat ook opviel is dat het publiek vrij gemêleerd was. Jongeren en ouderen. Dat geeft waarschijnlijk ook wel de kracht van Oscar And The Wolf aan: muziek van nu maar wel muziek voor iedereen.

Oscar And The Wolf @ Sportpaleis Antwerpen.
Oscar And The Wolf @ Sportpaleis Antwerpen.

Het enige jammere altijd is de tijdsduur…. Je hoopt altijd dat er meer en meer komt maar het was helaas afgelopen na een dik uur. Je kan het de heren ook niet helemaal verwijten. Ze hebben één volledig album, enkele losse nummers… Je moet het er maar mee doen. Liever dan 1 dik uur knallen met heel veel kwaliteit dan 2 uur spelen waarbij er verveling ontstaat of dat het minder wordt…

Conclusie: top optreden van twee Belgische bands! Bazart heeft zeker toekomst perspectief, leuke teksten en muzikaal dik in orde. Oscar And The Wolf heeft weer bewezen dat ze gewoon dik in orde zijn. Laat ze maar snel weer de studio induiken en heel erg veel goede muziek maken. Max en zijn mannen zijn een hele fijne toevoeging in de muziekwereld. Het is nooit saai, je kan in een trance terecht komen en (proberen) er soepel op te dansen…. Heerlijk!

Vorig artikelDe Staat – O
Volgend artikelBazart – Goud

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in