Wie? DazzledSticks.

Waar? Nieuwe Nor, Heerlen.

Wanneer? 22 januari 2016.

DazzledSticks (Mobile)

En dat was concert nummero 2! Na vorige week naar Oscar And The Wolf zijn te gaan in Eindhoven in de Effenaar was het deze keer iets dichterbij, Heerlen. Daar was het tijd voor een hele te gekke combi: DazzledSticks.
Voor diegene die mijn recensie niet gelezen hebben… DazzledSticks is een duo bestaande uit Dazzled Kid en Sticks. Dazzled Kid is een andere naam voor Tjeerd Bomhof, de vroegere frontman van Voicst. Sticks is sowieso bekend in de Nederlandse hiphop scene onder andere van Opgezwolle en Great Minds.
Na een ontmoeting van deze twee is dit geniale project ontstaan.

Het tempo lag vanaf moment één hoog! Beginnend met ‘Zegevieren’ en onmiddellijk is het geluid ook super goed. Ook al is de sfeer nog niet optimaal de twee heren maken meteen het beste ervan. Alle toffe nummers komen voorbij. Tussendoor verteld Sticks wat leuke verhalen over hoe een nummer ontstaan is of bijvoorbeeld over de ‘volledige naam’ van Prem Shivram Radhakishun en natuurlijk over de Hooligans van Bloomingdale (Bloemendaal).
Dazzled Kid is buitengewoon muzikaal en laat niet alleen zijn skills bij alle nummers horen zoals op gitaar en ook keytar. Daarbij zingt hij uiteraard ook altijd een fijn moppie mee.
Sticks probeert echt het publiek meer erbij te betrekken maar dat is best lastig…. Ik had zo’n vermoeden dat men aan het wachten was op materiaal van Opgezwolle of anders de Fakkelbrigade. Maar dat was natuurlijk niet het geval! Het is allemaal geweldig goed werk en alle nummers zitten vol leuke, doordringende woordgrappen ofwel woordspelingen of anders gewoon hele geweldige zinnen.

Dazzled Sticks (Mobile)

Als liefhebber van de Nederlandse hiphop en zeker juist ook door die woordspelingen van Sticks heb ik zo genoten ervan. Pak daarbij de beats die echt sterk zijn maar met daarbij de live aspecten vanuit Dazzled Kid…. Super!
Nederlandse hiphop in de beste vorm noem ik het!

Vorig artikelThe Cool Quest – Heatwaves
Volgend artikelCanshaker Pi – Shaniqua

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in