Compact Disk Dummies (Mobile)

De twee broers uit België hebben een tijdje niks van zich laten horen maar dat wilt niet zeggen dat ze niets gedaan hebben! Integendeel: een heel erg fijn nieuw nummer. Ik heb gewacht met het schrijven van een Must Listen omdat ik per se een clip erbij wilde hebben en ze hebben me niet teleurgesteld!
Dat geldt trouwens voor beide puntjes…. Muziek én clip 😉

Compact Disk Dummies zijn zoals gezegd broeders, Janus en Lennert Coorevits. Janus regelt alles wat met de beats te maken heeft en Lennert speelt vooral op de keys, gitaar en is toch de met van de zang.
Ze zijn erg jong begonnen, in 2010 en toen waren ze nog 15 en 17 jaar. Maar in 2013 kwam dan het echte moment van doorbreken, mede door het uitbrengen van hun EP ‘Mess With Us’. Hierop stond het geniale nummer ‘The Reeling’. Daarmee hebben ze flink wat bereikt als jong duo: nummer 1 op De Afrekening van StuBru en grote optredens op toffe festivals zoals De Lokerse Feesten en ook op Pukkelpop.
Ik heb ze echter gezien een jaar later, 2014, op Mama’s Pride. Daar was het echt knallen. Hun dansbare electrorock is een schot in de roos als je gewoon goed los wilt gaan.

Ook nu, hun nieuwe nummer, is weer herkenbaar voor Compact Disk Dummies. Het nummer ‘Holy Love’ heeft weer een typisch geluid, een dansbaar deuntje en blijft zeker weten hangen! Vorige week was dit nummer ook de HotShot op StuBru, dan doe je het niet slecht.
11 mei is de releaseshow van hun debuutalbum, Silver Souls, in de AB in Brussel. Geen klein zaaltje voor de jongens die ondertussen ook al weer wat ouder en dus meer ervaren zijn.
Het breekt lekker de week in midden!

Vorig artikelJack and the Weatherman – Some Kind Of Purpose
Volgend artikelNo Man’s Valley – Love Or Axe Murder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in