Wat een track!

Nieuw is het niet meteen, het werk dat Colin Benders nu allemaal doet. Misschien hebben we eerst even een opfriscursus nodig! Colin Benders is namelijk dé echte naam van Kyteman. Als ik Kyteman zeg, gaan waarschijnlijk wel veel belletjes rinkelen. De man met de trompet, de man met het orkest, de man die klassiek met hiphop liet samenkomen, de man die onwijs veel mensen kippenvel heeft gegeven. Dat geldt ook absoluut voor mij; zijn grootste hit ‘Sorry’ is mijn Ultimate Song en ‘Pitchblack Darkness’ is al jaaaaaaren mijn beltoon. Anyway. Dat is echt al heel lang geleden maar ik mis het oprecht nog steeds. Vervolgens ging Colin zich richten op de elektronische wereld; modulair spelen en de hele tijd draaien aan knopjes. Ik heb filmpjes gezien waar je echt van denkt; hoe kan dit? Uiteindelijk is het allemaal samengekomen en in de lockdown is hij nog meer gaan nadenken, wat wil ik doen? Mede door lockdown sessies is dit allemaal ontstaan…

Sowieso al een track welke is uitgebracht maar er is meer. Hij heeft besloten om 4000 platen weg te geven! Natuurlijk met een gehele gedachtegang, daarover kun je meer lezen op deze website: Hiss and Hertz. Helaas ben ik te laat en daar baal ik écht enorm van. Heb het gemist… Mocht iemand mij kunnen helpen… 😉 Maar het gaat nu om het nummer! Een samenwerking met Crouwel, Valentijn Crouwel om precies te zijn. Hij is een singer-songwriter en producer en heeft oa ook onder de naam OIJ ook muziek uitgebracht. Het is een track nog steeds vol elektronisch, modulaire, experimentele geluiden. Het begint misschien wel heel heftig en zwaar maar naarmate we even onderweg zijn, komen er meer elementen op je af en is het absoluut een nummer wat enorm fijn is om meermaals te beluisteren. Dat heeft zeker te maken met de zang die erin komt. Laidback maar genoeg power. Sterk staaltje.

Vorig artikelMICH – Morning
Volgend artikelPieternel – I’m Ready

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in