Good Old Coldplay?

Over een paar weken mogen een nieuwe EP getiteld ‘Kaleidoscope’ verwachten van Chris Martin en consorten en dat houdt in dat er ook even iets nieuws qua muziek moet komen! We hebben ondertussen al een paar nummers gehoord welke sowieso óók op die EP komen. Dat zijn namelijk ‘Something Just Like This’ samen met The Chainsmokers en ‘Hypnotised’. Het lijkt wel erop dat ze weer een beetje terug gaan naar hun roots….

De track heeft een rustig begin, je kan het haast sfeervol noemen! Een fijn ritme op gitaar, piano en drums zorgt ervoor dat het bijna hypnotiserend werkt. Dan komt de stem van Chris erbij; hij zingt in een echte vertellende manier net zo hypnotiserend. Het heeft iets magisch. Omdat het nummer zo’n 4.5minuut duurt, verwacht je ook wel iets meer!
Dát klopt ook! Na een dikke twee minuten wordt het volume niveau opgekrikt en warempel! Een piano speelt bijna de ‘Clocks’ melodie. Het is echt een heel goede opbouw naar iets magisch! Daarom ook: Good Old Coldplay? Er komt een ware gitaarsolo en die geeft wel heel veel power. Zonder twijfel ook een nummer wat live heel erg magistraal in elkaar zal steken! Lekker bombastisch maar nog altijd Coldplay.

Ja, ik ben hier heel blij mee! Het voelt stiekem aan alsof de heren zichzelf weer hebben gevonden en terug zijn gegaan naar de basis. Benieuwd naar meer! Op 14 juli zal de EP overigens uitkomen.

Vorig artikelKeljet ft. ASHA – Leap Of Faith
Volgend artikelThe Ten Bells – Hear Ye!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in