Ik heb de naam vaker voorbij zien komen en ook wel eens vaag geluisterd en toen beviel het me niet zo… Maar ik zat in de auto en deze kwam voorbij en toen was het raak!
Childish Gambino is de artiestennaam want deze Amerikaan heet eigenlijk Donald McKinley Glover. Het kan best zijn dat je hem herkend van het een of ander…. Hij is namelijk behoorlijk talentvol! Als acteur heeft hij gespeeld in de serie ‘Community’ maar ook als stemacteur is hij geregeld te horen. Films is ook een dingetje. Denk aan Star Wars en hij zal ook in Spiderman gaan spelen.

Childish Gambino dan nu. Dit is wéér iets anders! Zijn muzikale carrière start in 2008 maar hij brengt in 2010 zijn eerste mixtape uit. Daarna in 2011 zijn EP om in november van dat jaar zijn eerste album onder het label van Glassnote, Universal te releasen. Dat was eigenlijk wel hét startsein.
6 jaar later en ook heel wat ervaring en 2 albums + EP verder is het dan misschien nu wel dé doorbraak. In die zes jaar wat ik net zei zit ook zijn laatste werk: ‘Awaken, My Love!’.
Het is een mix van velen stijlen. Waar hij voornamelijk bekend staat als hiphop artiest laat hij hier toch een heel andere kant van zich horen. Toen ik het voor het eerst hoorde dacht ik onmiddellijk aan Prince.
Want hier zit pure R&B in, funk, soul maar vergeet niet die psychedelische saus!

Ik hoop echt dat veel mensen hier naar gaan luisteren en helemaal wegdromen.
Tijd voor Childish Gambino.

Vorig artikelThe Molochs – You And Me
Volgend artikelRag’n’Bone Man – Skin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in