Wie? Chef’Special.

Waar? Heineken Music Hall, Amsterdam.

Wanneer? 1 mei 2015.

Chef'Special @ HMH.
Chef’Special @ HMH.

Toen was het zo ver…. Chef’Special!!! Helaas was later qua datum omdat Joshua een dikke maand ervoor last had van een keelontsteking en daardoor niet kon/mocht zingen. Maar nu was het toch tijd om richting Amsterdam te gaan. Nadat we ze gezien hadden op Pinkpop afgelopen zomer, wisten we wel zeker dat het een feest zou worden in de HMH (Heineken Music Hall).

 

Natuurlijk was iedereen enorm benieuwd naar het voorprogramma… Dat wastoen al de eerste verrassing van de avond: de Cheffies stonden zélf in het voorprogramma!! Ze speelden volledig akoestisch, alsof iedereen in de huiskamer stond van de mannen uit Haarlem. Ondertussen maakten ze veel grapjes over zichzelf, dat de heren van Chef’Special vast al enorm zenuwachtig achter de coulisse stonden. Het was puur, het was heel fijn beginnen!

Chef'Special @ Pinkpop 2014.
Chef’Special @ Pinkpop 2014.

Dan was het natuurlijk tijd voor het echte werk, het hoofdprogramma! Uiteraard hoefde het publiek niet warm te draaien maar Chef’Special zelf ook helemaal niet! Vanaf het begin was het meteen sfeer, swingen, dansen en springen. Eigenlijk was het voor ons helemaal los gaan. Natuurlijk stonden de mannen niet met hun vijven op het podium, het werd gelijkmatig opgebouwd tot een overvol podium! Percussionisten waren van de partij en veel blazers kwamen oplopen, het was bijna een heuse fanfare! Uiteraard was Arno Bakker op zijn sousafoon een baas. Vliegend van links naar recht, een battle aangaan met Joshua, niks is die man te gek!
Ook kwam Typhoon erbij op de stage. Er werd een mix gemaakt tussen het Nederlands en Engels en de nummers ‘Hemel Valt’ en uiteraard ‘Bumaye’. Tot slot mocht ook the Indien nog samen optreden. Ze hebben samen een nummer gemaakt ‘Shots In The Dark’ en dit lieten ze zeer fijntjes horen.

Kortom: het was een feest met vele verschillende stijlen. Intimiteit, swingen, hiphop, funk, reggae maar ook gewoon bijna harde rock! Het was een avondje om nog vaak aan terug te denken. HEERLIJK!!!

Tekst: Simone & Marcel, finetuned bij me.
Vorig artikelMama’s Pride 2015
Volgend artikelJohn Coffey – Broke Neck

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in