Lekker hoorrrrrr!

Dit is net als bijvoorbeeld PEER, The Dawn Brothers, The Cinema Escape, Grim Tim en Eelke Ankersmit een band wat mee zal gaan doen aan de Popronde van dit jaar. Dus logischerwijs, komen ze dan ook bij CamielMusic terecht!
Het gaat nu echter om Certain Animals. Een drietal komende uit Rotterdam. Dat Rotterdam komt zo nog eens terug, maar dat terzijde! Even de heren voorstellen: Thijs van Leeuwen op zang & gitaar, Niels-Jan van Dijk op bas en Kees Braam op drums. Het zijn absoluut geen nieuwelingen in de muziekwereld en dat hoor je ook. Het zijn muzikanten die sowieso ervan houden om muziek te maken en dat gaat hun zéér goed af!
Ze hebben al een EP uitgebracht, op casette, met de titel ‘Wood, Steel & Stone’. Ondertussen is het dus tijd voor een nieuwe single en deze wordt 7 september uitgebracht! Bijna dus.

Maar ik wil het hebben over een nummer wat dus op dat album zal komen te staan: ‘Image’. Het heeft een heel fijn geluid. Het begint wat vaag, donker… Maar je weet gewoon al dat er iets gaat gebeuren. de stem van Thijs is lekker rauw en de achtergrondzang van de andere twee past er perfect bij. Ook al is het alleen maar ‘ooehh oeehh’ in eerste instantie. Het nummer heeft echt iets in zich waardoor het goed blijft hangen. Het ritme is in ieder geval lekker! Kees op drums hoor je goed, de bas mag je niet vergeten van Niels-Jan maar ook dat riffje van Thijs op zijn gitaar is top. Daarbij excelleren ze individueel ook nog even om dan heel erg goed af te sluiten. Het refrein met de woorden ‘I Know’ is eentje die niet veel mensen zullen vergeten en snel zullen meedoen!
Ik zou overigens nog terugkomen betreffende Rotterdam. De clip wat ze hebben gemaakt is opgenomen in Rotterdam waar ze mensen hun nummer laten horen. Tevens doen best wat bekende Rotterdammers hieraan mee. Ik herken er een paar maar ga niet verklappen wie!

Check ze zelf maar 😉

Vorig artikelDawn Brothers – Pictures
Volgend artikelRhinorino – Waiting For A Sign

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in