catfish and the bottlemen (Mobile)Er werd tijdens Glastonbury over deze band gezegd dat het wel eens een toekomstige afsluiter zou kunnen zijn/worden. Maar toen dacht ik: wow. Dan moet het wel echt in de toekomst zijn maar aan de andere kant is het een Britse band, uit Wales om precies te zijn, en wel vaker doen zó’n bands het beter op hun eigen ‘vaste land’ als in de rest van de wereld. Denk aan bijvoorbeeld Kasabian. Ik kan me niet voorstellen dat die band, die overigens echt steengoed is, op Rock Werchter of Pinkpop zou headlinen. Maar dat is juist weer de charme van een eigen festival, een Brits festival.

Catfish And The Bottlemen is dus een band uit Wales en hebben ondertussen hun tweede album uitgebracht. De vier gasten; Van McCann, Benjamin Blakeway, Johnny Bond en Robert Hall, hebben eigenlijk al een lange geschiedenis maar toch nog niet een lange lijst van albums. Zoals gezegd, pas een tweede album en in 2014 was het echte debuut. Daarvoor was het alleen spelen en niet echt een duidelijke toekomst. Dat is veranderd, en hoe!

De eerste hit ‘Kathleen’ werd geproduceerd door Jim Abbiss, bekend van Arctic Monkeys, Kasabian & Adele. Het bleek een opmaat naar iets groots en uiteindelijk ook op #1 in de MTV lijst van ‘hotste’ tracks van 2014. De festivals kwamen eraan en daar had de band uiteraard oren naar. Het album kwam uit en zodoende groeide de mannen meer en meer. Na weer hard te hebben gewerkt hebben ze in mei hun album ‘The Ride’ uitgebracht met het nummer Twice. Dat is echt een heel fijn typisch geluid, een typische Brits geluid!

Enjoy!

Vorig artikelYoung The Giant – Something To Believe In
Volgend artikelOscar And The Wolf – The Game

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in