Gewoon enorm fijn!

Een tijdje geleden heb ik het al eens gehad over Car Pets. Een nieuwe formatie met de voor mij bekende Niek Pronk met daarnaast Paul Rijnbeek & Tijmen Ruizendaal. Hun basis ligt in Utrecht en ze hebben ondertussen al een EP gedropt en zullen in maart, op 2 maart om precies te zijn, een volledig album uitbrengen met de titel ‘Patio’. Maar voordat dat zo ver is, kunnen we eerst gaan luisteren naar de tweede single van dat eerder genoemde album. ‘Concrete Corner’ is de titel daar van.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen.. Het deed me enorm denken aan een band. Een Limburgse band met de naam Tamarin Desert. Gelijkenissen die ik om ook heel eerlijk te zijn, erg fijn vind! Maar gelukkig is ieder liedje, iedere band anders en dat geldt ook in deze kwestie. Met een zeer aanstekelijk ritme en deuntje wordt gestart. Qua zang heeft het dus dat heerlijk zwevende, dromerige. Indie met een psychedelisch sausje! Als we bijna de 2 minuten aantikken veranderen ze een beetje van richting en dat doet wel goed. Het zit qua alle muzikale facetten gewoon ontzettend goed in elkaar en is zoals al eerder gezegd: aanstekelijk. Desondanks is het toch een beetje donker. Zoals Niek zelf aangeeft: ‘Ik stond op een bus stond te wachten bij een grauw busstation in Engeland. Snel had ik het gevoel dat al die mottige mensen naar mij keken. Mijn fantasie begon z’n werk te doen en opeens zag ik voor me dat het zombies waren die me wilde opeten’. Dat gezegd hebbende… Is het dus wel een fantastisch fijne track geworden maar nu wel met een andere twist 😉

Geniet ervan!

Vorig artikelDe Staat – Bubble Gum
Volgend artikelBrutus – War

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in