Cage The Elephant is geen onbekende naam maar ook niet de meest toegankelijke band misschien. Tóch ga ik een gokje wagen met deze Amerikaanse rockers.
In 2006 zijn ze begonnen met hun carrière en eigenlijk ging dit heel erg voortvarend. Een jaar later speelden ze op het grootste showcase festival ter wereld; South By South West en verhuisde naar London maar ook een optreden op Lollapolooza zat in het vat. In juni 2008 brachten ze hun debuutplaat uit in de VS en een bijna een jaar later ook in Europa. Deze werd goed ontvangen en zorgde ook voor voorprogramma’s bij bands zoals Stone Temple Pilots!

Dat allemaal samen zorgde er in 2011 voor dat hun tweede album, ‘Thank You, Happy Birthday’, in de VS op nummer 2 binnen kwam in de Billboard 200. Ook dit was een teken dat er grote festivals konden worden gespeeld: Coachella en Glastonbury.

In 2013 werd het derde album uitgebracht ‘Melophobia’ en ook dit gaf hun weer toffe voorprogramma’s. Denk aan Muse, The Black Keys en Foals. En juist The Black Keys blijken een fijne helpende hand. Want Dan Auerbach is nu de producer van hun vierde album! ‘Tell Me I’m Pretty’ is al in 2015 uitgebracht maar nu komt deze track nog naar buiten gerold. ‘Cold Cold Cold’ is een typische Cage The Elephant plaat en ook een typische wintertrack uiteraard refererend naar de titel.

De energie rock met vleugjes blues, alternative en indie erin zorgt ervoor dat Cage The Elephant wel een heel fijn bestaansrecht heeft en nog altijd heel erg kan groeien! Ik luister in ieder geval met veel plezier ernaar.

Vorig artikelNavarone – Oscillation
Volgend artikelThe Dead South – In Hell I’ll Be In Good Company

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in