Vernieuwend!

Het Belgische, het Leuvense drietal Brutus hebben nu zo’n twee weken geleden een nieuwe track gedropt en die mag er hoe dan ook wezen! Het draait allemaal om Peter Mulders op basgitaar, Stijn Vanhoegaerden op gitaar en frontvrouw Stefanie Mannaerts op drums en zang. Hun ster is steeds meer rijzende. In hun begin speelden ze al op grote festivals zoals Pukkelpop en Dour, nog voordat ze zelfs hun album uit hadden gebracht! Die kwam in 2017, ‘Burst’, bleek een succes. Qua sound is het een geweldige mix van progressieve rock, alternative maar ook vleugjes metal komen erin voorbij. Maar wat kunnen we voor de toekomst verwachten? In ieder geval een nieuw album wat de titel ‘Nest’ krijgt en natuurlijk veel internationale aandacht. Dus door naar die nieuwe track!

‘War’ is de titel en hij is zeer zeker weer anders dan we gewend zijn. Is het daardoor ook minder? Nee! Het is gedurfd, experimenteel maar ook knallend genoeg. Het is Brutus. Met een heel puur, rustig en intrigerend geluid wordt gestart. De zang van Stefanie is zelfs breekbaar te noemen! Er wordt fantastisch opgebouwd naar een climax want je weet uiteindelijk wel dat er iets komt. En ja hoor! Na dat fijne gitaargeluid van Stijn ontstaat hetgeen wat men misschien wel verwacht van Brutus! Heel energiek op drums, op gitaargeluid is fantastisch en natuurlijk het stuwende ritme van Peter op bas hoor je constant terug. Alles samenvattend is het zeker donker, melancholisch, meeslepend, hard & intens.
Het is nog niet helemaal bekend wanneer ‘Nest’ uit zal komen maar dat dit een geweldige start is, dat staat buiten kijf. Het leuke is zelfs dat Lars Ulrich van Metallica zelfs hen heeft besproken op BBC. How about that?

Zet dat volume vol aan!

Vorig artikelCar Pets – Concrete Corner
Volgend artikelDonna Blue – Get Away

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in