Blown away!

Begin mei heb ik het hele album al gerecenseerd en ik vind het nog steeds een te gek plaatje. Sowieso wel fan van blazers: Jungle By Night en Gallowstreet staan ook in mijn muziekkast. Het is een brass band welke de traditionele New Orleans Jazz sound combineert met hiphop, funk en soul. Die combinatie is essentieel, anders kan het wel eens betiteld worden als saai. Onvoorstelbaar voor mij en waarschijnlijk velen. Smaak.
Anyway, een nieuwe clip en dan is het natuurlijk ook tijd om meer te vertellen over die track wat daarbij hoort.

‘ The Unusual and the Unknown’ is vanaf seconde 1 een feestje. Goede blazers, heel erg fijn ritmisch op de drums en natuurlijk djembé… Je kunt er niet omheen. De tempoverandering bij 1:40 zoiets is geniaal, je gaat meteen weer even rechtop zitten. Acht man sterk zijn ze maar soms voelt het aan alsof er een volledig orkest voor je staat te spelen. Ook krijg je het eigenlijk niet allemaal mee. Er gebeurd zoveel! De clip maakt het aan de ene kant wel wat makkelijker maar geeft ook genoeg mysterie. Vanwege het heerlijke tempo is het eigenlijk ook weer zonde dat het nummer na 3:26min weer is afgelopen… Je hunkert eigenlijk gewoon naar meer.
Wat het ook allemaal zo sterk maakt is dat het echt als één geheel klink, samen. Retestrak, opzwepend, vrolijk…. Het is eigenlijk voor ons gevoel al winter maar door Broken Brass Ensemble vlieg ik toch even terug naar de warmere dagen.

Heel veel luisterplezier en niet té hard dansen he 😉

Vorig artikelCraig David ft. Bastille – I Know You
Volgend artikelTen Years Today – Praise The Shit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in