Het heeft iets lekkers! Het heeft iets wat mij aantrekt. Ik kan het na vaker te beluisteren eigenlijk niet zeggen maar dan is de vraag weer, moet dat eigenlijk?

Het gaat om British Sea Power. Een band bestaande uit vier gasten komende uit de buurten van Brighton, Groot-Brittanië. Het is allemaal in 2000 begonnen. De broers Wilkinson (Neil & Scott), Martin Noble & Matthew Wood kregen in eerste instantie veel aandacht vanwege in live optredens. Maar als je het wilt vergelijken zonder dat live gedeelte moet je toch wel een beetje denken aan new-wave meets indie.

In 2003 kwam het eerste album uit getiteld ‘The Decline of British Sea Power’ om vervolgens twee jaar later te komen met ‘Open Season’. Het derde album, welke heel erg geinig op aparte plekken is opgenomen en ‘Do You Like Rock Music?’ heet, heeft het ook het beste gedaan in de Verenigde Staten. Na die tijd zijn er nóg 5 albums uitgekomen. En nog steeds had ik er nog nooit van gehoord!
Maar nu in 2017 kwam ik per toeval in aanraking met deze band. Het nummer ‘Bad Bohemian’ is melancholisch en heeft ook zeer zeker een bepaalde boodschap. Volgens gitarist Martin Noble gaat het over politici die er een kunst van maken om gewoonweg te liegen. Maar dat niet alleen, eigenlijk is het allemaal ook veel groter dan dat.

Op 31 maart brengt de band ‘Let The Dancers Inherit The Party’ uit en dat is dan alweer het 10e!!! album. Knap voor een band welke ook maar 16 jaar bestaat…
Gewoon even ogen dicht en wegdromen op British Sea Power!

Vorig artikelDJ Fresh vs. Diplo feat. R. City, Selah Sue & Craig David – Bang Bang
Volgend artikelHoundmouth – Sedona

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in