Legende!

Het is gewoon zo. Brainpower is een legende. Deze man, wiens echte naam Gert-Jan Mulder is, heeft zo ontzettend veel betekend voor de Nederlandse hiphop scene. Al vanaf het jaar 2000 heeft hij flink wat bekendheid gekregen en dat kwam door zijn eerste album met de titel ‘Door Merg en Brain’. Daar stonden ook al goede nummers op zoals ‘Wat Een Jinx Is’ en ‘Je Moest Waarschijnlijk Gaan’. De échte doorbraak was eigenlijk wel twee jaar later, ‘Dansplaat’ was een absolute dikke hit. Deze stond op het album ‘Verschil Moet Er Zijn’. Vervolgens heeft hij nog 5 albums uitgebracht waarvan er eentje Engelstalig was. Om maar meteen te zeggen: ik heb ze allemaal. Echt super allemaal.

Maar de Classic op CamielMusic is dus ook wel logischerwijs ‘Dansplaat’. Iedereen in die periode kende ‘m, deed mee rappen en ook dansen. Ook nu, als ie nog wel eens op de radio komt, is het alsof het een nummer is van nu. Ook al is de hiphop van nu heel erg anders. Ik blijf erbij dat toen, vroeger, het échte rap was en niet de dingen van nu.
Ik kan me nog herinneren, een optreden in de schouwburg in Sittard. Eigenlijk heel erg sneu, heel erg vervelend maar er waren te weinig kaarten verkocht. De show werd zeer zeker niet afgelast maar Brainpower deed samen met TLM de show gewoon OP het podium. Heel knus, heel privé en natuurlijk heel persoonlijk allemaal. Dat zijn optredens die je bij blijven.

Nu gaat Brainpower weer op tour. 15 jaar nadat hij dus ‘Verschil Moet Er Zijn’ heeft uitgebracht. Samen met The Re:freshed Orchestra gaat hij op het podium staan en zeker de grote hits brengen maar daarnaast ook nieuw werk. Dat zal hoe dan ook een groot spektakel gaan worden.
Voor mij blijft Brainpower een grootheid, iemand die mij heeft gevormd in de muziekwereld. Ook al is het stiller geweest de laatste tijd, hij is in feite altijd blijven leven doordat ik vaak genoeg nog eens een CD heb opgezet. Nu wordt alles weer een nieuw leven ingeblazen en daar ben ik héél blij mee!

Nu dus nog even die Classic.

Vorig artikelSecret Rendezvous – For Real.
Volgend artikelX Ambassadors – Ahead Of Myself

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in