Bombay Show Your TeethBombay is absoluut geen nieuwe naam op CamielMusic maar wellicht wel voor sommige lezers. In een eerder stadium heette ze Bombay Show Pig maar dat is dus verleden tijd. Vorig jaar hebben ze toch een verandering ingezet en nu anno 2016 werpt het zijn vruchten af. Begin deze maand, februari, hebben ze het toch wel langverwachte album uitgebracht: Show Your Teeth.

Toch is het ook een nieuwe sound geworden ten opzichte van hun eerdere naam maar das ook niet gek omdat alleen Mathias Janmaat van de oorspronkelijke band is overgebleven.
Zoals ik al zei, 2015 was een flinke verandering. Ik heb ze op Mama’s Pride zien/horen spelen en dat was absoluut niet mis. Natuurlijk, het is gas geven maar dat deden ze met z’n drieën echt heel erg lekker.
Nu gaan ze uiteraard wederom veel optreden maar niet alleen in Nederland wat ik ook wel begrijp. Deze muziek is zeer zeker geschikt voor het buitenland!

Deze nieuwe single is een lekker plaatje! Een duidelijke sound, een heel fijn deuntje plus de herkenbare basgitaar plus de drums die sowieso ervoor zorgen dat Gold Rush een nummer is die gewoon voor alle momenten op de dag te beluisteren is. Het is op een of andere manier iets bezwerends…. Het blijft geheimzinnig!
Het zal er zeker mee te maken hebben gehad dat Simon Akkermans, bekend van C’mon & Kypski, een handje aan het album heeft meegeholpen. Altijd prettig zo’n vakman!

Weer eens genoeg geleuter. Ik heb zin in muziek, zeker op zo’n woensdag. Even iets anders, even Bombay!

Vorig artikel2Pac – Changes
Volgend artikelIdes Moon – Come Home

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in