Dit is: Must Listen, recensie single én Pick Of The Week in 1….

Ik hou van Blood Red Shoes. Voor de volle 100%. Dit Britse rockduo bestaande uit Laura-Mary Carter & Steven Ansell timmert al jaren met veel succes aan de weg en ze zijn nu terug. Nadat het laatste album in 2014 uitkwam, is het wel stil geweest. Hebben rust gepakt en kleine andere projecten gedaan maar nu is het dan echt tijd voor nieuwe muziek. FIJN!

Laura-Mary is de mevrouw van de gitaren en Steven is de drummer. Hun arsenaal bestaat nu uit 4 albums en het is altijd gewoon goed. De mix tussen het energieke muzikale aspect en dan ook op zangtechnisch steeds de afwisseling tussen de 2 is echt genieten. Op dit nieuwe nummer ‘Eye To Eye’ is aanvankelijk wel rustig te noemen. Ze hebben hardere muziek gemaakt. Maar we mogen niet vergeten dat er ook inderdaad soms ‘rustigere’ muziek op hun lijstje staat. Desondanks is de gitaar en het drumwerk zeer zeker aanwezig.
Het is wat dromerig te noemen op sommige momenten maar richting het einde komt er toch daadwerkelijk een kleine climax om vervolgens weer tot rust te komen.

Ik heb zo’n vermoeden dat dit gewoon een beetje een opwarmertje is naar het gehele album, naar een lekker knallend energiek album waar ik ook echt op aan het wachten ben.
Dit duo heb ik destijds voor het eerst op TV op Lowlands gezien en helemaal gaan volgen. Helaas heb ik ze maar heel eventjes gezien op Pinkpop destijds… Daar heb ik nog steeds spijt van. Tijd dat ik een herkansing krijg. Gewoon ergens…. Ik ga wel 😉

Vorig artikelRilan & The Bombardiers – Supernatural
Volgend artikelJack White – Battle Cry

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in