SAM_1489

Wat? Blaudzun.

Waar? Poppodium Volt Sittard.

Wanneer? 15 maart 2014.

 

 

Ja! Het was eindelijk zover. Het moment dat Sittard eindelijk een echt, fatsoenlijk poppodium heeft is daar! Poppodium Volt is de opvolger van de Fenix. Op het oog, de buitenkant, zie je al dat het veel meer uitstraling en professionaliteit heeft dan vroeger. Van binnen kan je het helemaal niet vergelijken. Het is super geworden. Op enkele mindere puntjes na die avond (garderobe kan sneller en de tap in het café was een tijd defect) heb ik voor het Poppodium louter lof! Over de rest heb ik het dadelijk.

Er is niks beter voor een vernieuwd Poppodium om te beginnen met een uitverkocht concert van een geweldige artiest. Dit was niemand minder dan Blaudzun himself. Blaudzun heeft jongstleden een nieuwe CD uitgebracht waarvan twee nummers sowieso bekend zijn, Euphoria en Promises Of No Man’s Land. Hij begon met Euphoria en meteen was te horen hoe goed de sound was binnen, echt top! Dat is sowieso al een goede binnenkomer, dat is duidelijk. Je merkte aan het publiek dat ze de kwaliteit van Blaudzun waardeerden, zeker in het begin. Hij en de gehele band is zo enorm muzikaal en ook enthousiast en dat werkt voor mij persoonlijk alleen maar enorm aanstekelijk!

SAM_1498Het werd een goede afwisseling van nummers van zijn vorige top CD, Heavy Flowers, in combinatie met zijn nieuwe CD. Hij speelde onder andere Heavy Flowers, Elephants en Flame On My Head van de oude plaat. Om ook zelf eens te kijken en horen hoe het klonk op het balkon, ben ik even naar boven gegaan, dat is ook een leuke en fijne plek om alles goed mee te krijgen!
Ondertussen begon ik me wel behoorlijk te ergeren aan mensen die bleven praten tijdens een rustig nummer van Blaudzun. Langzamerhand was ik ook niet de enige in de zaal die dit enorm irritant vond. De mensen die achteraan stonden hadden echter maling aan helaas.
Toch bleef de kwaliteit zo ontzettend hoog en de intensiteit van zang en muzikaal vermogen ook perfect! Door bijna te sluiten met Promises Of No Man’s Land, kreeg het publiek dat kwam voor de muziek een boost.

SAM_1504 (Mobile)Nu komt echter het vervelende gedeelte, ze kwamen terug voor een toegift, Blaudzun speelde op zijn mandoline een rustig nummer maar het publiek achterin bleef enorm onrustig, ze bleven stug doorpraten ondanks meerdere malen tot stilte te worden gemaand door MUZIEKliefhebbers. Het had echter helaas geen invloed. Het erge eraan was dat Johannes zich er ook aan ergerde en helaas na 1 nummer te spelen meteen van het podium ging. Ik geef hem groot gelijk! Heb respect voor hem dat hij ondanks die mensen zo goed en lang door is gegaan met spelen.
Als je per sé met iemand wilt praten, dan ga naar een café of blijf thuis op de bank zitten en zet muziek op en ga geen muzikant storen die volop aan het spelen is maar ga ook niet mensen storen die komen voor de muziek zelf en de show! Dit kán niet.

SAM_1533Om toch met een positief geluid af te sluiten, ik persoonlijk heb genoten ervan. Zoals ik al eerder heb aangegeven, het geluid was super en daar kan Volt enorm blij mee zijn. Daarbij was de kwaliteit van het gehele concert super. Muzikaal, enthousiasme, zang… Ik kan geen zwak punt aankaarten, oprecht niet. Volt is een aanwinst! Blaudzun is een baas!

Hier een nummer: Blaudzun – Promises Of No Man’s Land.

Vorig artikelRoel Zuijlen, verkiezingen.
Volgend artikelThe Elementary Penguins – Pitch Black

1 REACTIE

  1. Camiel, goede recensie. Ben het volkomen met je eens. Respect voor alle bandleden van Blaudzun. Geen opsteker voor Volt. Dat publiek schaamteloos de openingsact laat verknallen. Dat verdiend geen respect en lof. Genoten van de muzikaliteit en intense muziek. Maar wat een domper op t eind.Dank Camiel dat je dit op deze manier aan het licht brengt. Groet Wendie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in