Blaudzun Jupiter (Mobile)En toen was daar plots een nieuw nummer van Blaudzun! Het was bekend dat hij weer met nieuw werk zou komen. Er waren tickets te koop voor 4 shows in Utrecht, in de Ekko. Vervolgens kwam er een aankondiging van een gehele tour. Toch was het een verrassing voor mij om het nummer te horen. Uiteraard wel te gek, dat dan weer wel!

Blaudzun is waarschijnlijk bekend bij heel veel mensen. Niet alleen vanwege zijn muziek maar ook uiteraard vanwege zijn imposante uitstraling. Hij is verdomde groot, heeft een grote bril met dikke glazen en heeft opvallend zwart haar dat overloopt naar zijn baard.
Daarbij is zijn muziek dus ook super goed. Zijn doorbraak was met het nummer ‘Elephants’. Vervolgens kwamen nummers zoals Heavy Flowers, Who Took The Wheel en Promises Of No Man’s Land.
Vervolgens kwam dan het bericht dat Johannes Sigmund, de echte naam van Blaudzun, een ander project ging doen namelijk HATY HATY. Dit deed hij samen met een producer, David Douglas. Heel instrumentaal, elektronisch maar wel herkenbaar door de stem van Blaudzun zelf.

Nu is er dus het nummer ‘Jupiter’. Een duidelijke intro zoals we ook gewend zijn. Lekker uptempo, melancholisch en veel muzikale aspecten die natuurlijk door het hele nummer heen gaan. Als dit de opmaat is naar het gehele album wat in oktober zal uitkomen ben ik een tevreden man!

Vorig artikelThe Kills – Doing It To Death
Volgend artikelWhite Lies – Take It Out On Me

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in