De eerste!

Meneer Blaudzun, oftewel Johannes Sigmund, heeft weer een fijn cadeautje voor ons allemaal. Hij doet hetzelfde als vorig jaar: beginnen met een nieuwe single. Vorig jaar was het ‘Mud’ en nu gaat het om ‘_hey now’, voor mij een hele rare gewaarwording om dit zonder hoofdletters te typen. Blaudzun had aangekondigd om 3 album te maken en we hebben nog eentje tegoed. Daarop zal dus deze nieuwe track sowieso op komen te staan. ‘Jupiter’ Part I en Part II hebben het levenslicht gezien, Part III is nog the missing link.

Natuurlijk zijn er veranderingen geweest en heeft Blaudzun zijn nieuwe impulsen steeds nodig. Uiteindelijk is en blijft het herkenbaar en goed. Datzelfde geldt voor ‘_hey now’.
Het begint weer lekker open, de stem van Johannes is altijd magistraal en sterk. De souplesse wat zijn band muzikaal laat horen maakt me blij. Het lijkt allemaal nét iets vrolijker dan normaliter. Als je de afwisseling van de coupletten en het refrein hoort weet je ook dat je weer naar een echte Blaudzun track aan het luisteren bent: verslavend, goed en je hoort steeds iets nieuws. Wat een geweldig goede start van deze excentrieke zanger die gelukkig ‘gewoon’ doorgaat waar hij goed in is: muziek maken!

Veel luistergenot. Maak er een goede start van!

Vorig artikelDossier Dutchies December 2017
Volgend artikelBØRNS & Lana Del Rey – God Save Our Young Blood

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in