Zo ontzettend lekker!

Komend weekend staat er weer een te gek festival op het programma voor CamielMusic: Mama’s Pride te Geleen. Als sinds jaar en dag is dit gratis te bezoeken en staat er menig maal groot talent op de kiosk. Kans is dan groot dat er best wel namen zijn die later keihard doorbreken in Nederland, België of misschien wel wereldwijd! Over wereldwijd gesproken…. blackwave. Dát is een naam die óók op het affiche shined en zeer zeker niet onderschat hoeft te worden. Het is niet meteen internationaal want ze komen uit België maar de sound wat ze laten horen is des te meer van internationale allure!

blackwave. is een tweetal bestaande uit Willem Ardui en Jay Walker. Ze hebben unieke achtergronden ook. Willem bijvoorbeeld studeerde namelijk op het conservatorium viool en jazz. Maar het belangrijkste is hun overeenkomst: het belang om Amerikaanse geschiedenis in tracks te verwerken. Door dit te doen ontstaan er ijzersterke tracks met heel erg veel energie. ‘BIG Dreams’ heeft een sample in zich. Deze is van het nummer ‘Spend the Night With Me’ van Edna Wright. Hierdoor geeft het mijns inziens nóg meer cachet en een beetje een soort Kanye West invloed (toen hij nog tof was).

Even terug komende op dit weekend. Mama’s Pride. blackwave. staat op zaterdag op de kiosk dus zorg dat je daar bij bent! En natuurlijk ook voor de rest.

Vorig artikelHELL
Volgend artikelPinkpop 2018: ’the unknown names’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in