Vuig!

Ik maakte kennis met deze band op het DeWolffest in april van dit jaar in Utrecht, dit was op 29 april om precies te zijn. Black River Delta is een Zweedse band en bestaat uit drie leden: Erik Jacobs, Pontus Ohlsson & Erik Nilsson. Hun sound is echt behoorlijk bluesy en vol rock. Hun inspiratie halen ze oud oude helden maar ook muzikanten van nu. Denk dan breed: van Robert Johnson naar Gary Clark Jr. Ze hebben vorig jaar hun eerste album uitgebracht: ‘Devil On The Loose’.

Nu brengen ze een nieuwe track uit die eigenlijk niet nieuw is. Huh? Het is eigenlijk een van hun eerst geschreven nummers maar het heeft hun debuutalbum uiteindelijk niet gehaald. Ondertussen hebben ze er zo goed aan kunnen werken dat ze deze met trots kunnen presenteren. Om maar meteen ook te zeggen, deze komt op het nieuwe album wat op 8 maart zal uitkomen en de titel ‘Vol II’ komt te staan.
Met een simpele sound beginnen, goede gitaar en easy drums. Dan de lekkere rauwe stem wat deze Zweedse band ook kenmerkt. Het refrein is zoals ik in de titel al aangeef… VUIG! Man wat een sound. Goed vol power en even vol aanzetten. Naarmate dat de track vordert zwelt die ook alleen maar meer en meer aan. Een band wat misschien nog niet volledig op de kaart staat maar daar hoop ik dan een heel klein beetje aan te veranderen.

Gas geven, volume vol open en checken!

Vorig artikelNu of Nooit finale zit erop… Walden gaat naar Pinkpop!
Volgend artikelHAEVN – Fortitude

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in