Lekker vuige track!

Geen idee hoe ik nu weer tot deze track ben gekomen maar ik ben er wel echt fucking blij mee!! De band kende ik wel, maar niet dat ik meteen wist wie en wat of namen wist. Het is in ieder geval een trio bestaande uit: zanger/gitarist Peter Hayes, bassist Robert Levin Been & drumster Leah Shapiro. Om meteen ook even te zeggen; het is absoluut geen nieuwe band! Sinds 1998 is deze Amerikaanse band al samen, gezegd hebbende dat Leah ‘pas’ sinds 2008 erbij is in plaats van Nick Jago.
Ondertussen is dit trio bezig met hun nieuwe album, het 8e album welteverstaan. Je kunt BRMC het beste scharen onder de alternative rock met echt een moddervet geluid. Je proeft altijd meerdere dingen: garage, noise, shoegaze. Alles mag!

Het is dus duidelijk dat er een nieuw album gaat komen. Op 12 januari zal deze uitkomen met de titel ‘Wrong Creatures’. Ze hebben een behoorlijke poos aan dit album gewerkt. Dit heeft ook te maken gehad met een levensreddende operatie wat Leah Shapiro heeft moeten ondergaan, een hersenoperatie. Ze heeft de zeldzame aandoening Chiari Malformatie (Chiari malformatie is een aangeboren afwijkende ligging van de hersenen. Het onderste stukje van de kleine hersenen ligt hierbij niet meer in de schedel, maar reikt tot in het wervelkanaal). Maar dat is ondertussen een gepasseerd station en komen ze dus nu op de proppen met een geweldig goede track!! Het is intrigerend, het heeft een geniale gitaarsound, een zware basloop… Het is vuige rock! Heerlijk term overigens: vuig!

Tijd voor die oortjes even te spitsen. Tijd voor Black Rebel Motorcycle Club!

Vorig artikelLGHTNNG – Surrender
Volgend artikelPetit Biscuit – Beam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in