BirthOfJoy1

Ik vraag me soms af, moet een CD recensie altijd gedaan worden als deze net nieuw is? Of kan dit altijd? Wat mij betreft het laatste. Mede ook omdat ik zelf de CD allang wilde hebben maar gewoon uit geld gebrek dit niet ging! Desondanks ben ik super blij dat ik eindelijk in bezit ervan ben!

In januari is dus de CD van Birth Of Joy uitgebracht en nu ben ik zo blij om hem in bezit te hebben en mensen erover te vertellen! In 2013 heeft dit trio 92 shows gespeeld door Europa en de Verenigde Staten en dat heeft ze uiteraard geen windeieren gelegd! De muziek die ze maken kan je psychedelisch noemen maar dan met blues én rock ’n roll erbij. Gewoonweg gruwelijk genieten. Op zang en gitaar speelt Kevin Stunnenberg, op toetsen en bass Gertjan Gutman en op drums speelt Bob Hogenelst.

Meteen bij het eerste nummer, ‘The Sound’ is het raak, dik zes minuten knallen. Daardoor ben ik persoonlijk ook goed geïnspireerd geraakt. Ik vond het raakvlakken hebben met DeWolff maar dan met een hele eigen sound. Dat heeft Birth Of Joy!
‘How It Goes’ is net zo’n nummer dat je van moment één grijpt, de drums en het keyboard met een geweldig intro en daarna de zang van Kevin Stunnenberg inclusief het refrein, chapeau! Hierop kan je niet stilstaan.

Om ook een ‘rustigere’ kant te laten horen is het nummer ‘Three Day Road’ een goede afwisseling. Op een of andere manier raak ik hierbij in een flow die je wegbrengt naar een andere wereld en daardoor wil je meer een meer horen! Meer horen kan, die hele CD staat vol met toppers.
Wat ik wel grappig vind, ik hoor een kleine overeenkomst qua muzikaal aspect in het nummer ‘Longtime Boogie’ met een nummer van Spinvis, ‘club insomnia’. Heel apart aangezien ze beide HEEL anders klinken maar wel geinig! Ook het nummer ‘Prisoner’ heeft raakvlakken met een band die ik heel hoog heb zitten: De Staat. Het lijkt alsof daar ‘De Machine’ is gebruikt wat De Staat gebruikt op het nummer ‘Back To The Grind’. Ik hou ervan!!!

Zoals te lezen valt, ik ga niet alles beschrijven wat erop staat en ik kan ook gewoonweg geen kritiek geven op iets dat ik meesterlijk vind klinken. Het klopt gewoon. Daarbij heb ik nu al zin om ze op Pinkpop ze ein-de-lijk eens voor het eerst live te mogen aanschouwen! Dat zal zeker een show worden waar je bij MOET zijn. Hoppa!!
Ohja, koop die CD!!!

Vorig artikelKnarsetand – My Escape
Volgend artikelChet Faker – 1998

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in