Hatseflats! Bam!

Het hing al even in de lucht en vandaag is het dan ook écht zover: nieuwe muziek van Birth Of Joy! Dit psychedelisch trio, bestaande uit Kevin Stunnen, Gert Jan Gutman en Bob Hogenelst, heeft tevens een hele lading optredens de wereld in geslingerd. En een heel stuk van de wereld gaan ze weer zien hoor: Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en ze gaan uiteraard door ons eigen Nederland touren.
In ieder geval komt er ook een volledig album, dat is ook bekend. Het zal dezelfde naam krijgen als de track wat ze dus vandaag hebben uitgebracht: ‘Hyper Focus’. De releasedatum is 16 februari, een kleine 2 maanden wachten nog….

Het nummer ‘Hyper Focus’ is echt een typisch Birth Of Joy nummer. Weer verdomd goede 70’s psychedelische rock met de urgentie om de wereld te laten rammelen. No mercy, pure reclame voor de muziek. Het begint relatief nog rustig maar het tempo vliegt al snel omhoog. Gierende gitaargeluid van Kevin, heerlijk deuntjes van Gert Jan op zijn ‘nieuwe’ hammond orgel en Bob die het tempo gruwelijk hoog houdt op drums.
Schijnbaar is Gert Jan gekomen met het idee betreffende ‘Hyper Focus’. Het is een soort tegenboodschap dat men zo snel ergens een labeltje op plakken of pillen ergens voor krijgen. Dan voor namelijk mensen met ADHD of wat daar ook aan gekoppeld kan worden. Maar ook alle info die men krijgt, die ook vaker niet klopt. Uiteindelijk gaat het erom: het boeit eigenlijk niet hoe je bent, we zijn allemaal mens!
Alleen al die gedachte, die boodschap is geniaal goed uiteraard. Als dat dan ook nog wordt gekoppeld aan geweldige muziek is het een super optelsom.

Dus we knallen het weekend binnen met Birth Of Joy! YEAHHHHH!

Vorig artikelLookapony – In My Head
Volgend artikelJeremy Loops – Waves

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in