Oke, ik heb nu een Pick Of The Week dat werkelijk iedereen versteld zal laten staan!

Het is BINKBEATS oftewel Frank Wienk. Wie???
Juist, laat me hem introduceren. Frank Wienk heeft een aantal jaren in The Kyteman Orchestra gespeeld, hij deed de percussie. Hij wilde iets anders en zodoende is hij nu onder toeziend oog van Simon Akkermans (bekend als C-Mon van C-Mon & Kypski red.) begonnen aan een eigen project.
Het project van BINKBEATS is het loopen van geluiden. Looping is het opnemen van geluiden in een computer en dat geluid wordt dan herhalend afgespeeld. Deze techniek zorgt ervoor dat je zelf een hele band kunt nabootsen. Toch moet je ervoor zorgen dat je snel werkt en niet teveel tijd ertussen hebt, anders heeft het geen structuur. In eerste instantie heeft hij veel nummers op deze manier gecovered, nu wilt hij ook zijn eigen nummers creëren, hij is niet voor niets ook producer.

BINKBEATS zorgt ervoor dat er live een sfeer gecreëerd wordt dat erg intrigerend is. Hij wisselt het spelen op percussie af met zang, scratchen, gitaar of anders het laten horen van een luchtsirene. Daarbij is het elektronische geluid ook erg fijn want de rest blijft in optima forma te horen.
Het lijkt een beetje qua sound op Underworld.

BINKBEATS – J. Dilla Live Mixtape. (Beats Unraveled)

Vorig artikelFrank Boeijen – Zwart Wit
Volgend artikel2CELLOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in