Solo ook top

We kennen Big2 alias Twan van Steenhoven waarschijnlijk nog wel van het te gekke hiphop duo The Opposites. Met   Willy heeft hij onwijs veel hits gehad, te gekke eigen clubshows gehad en op veel festivals gestaan. Denk maar aan hits zoals ‘Licht Uit’, ‘Slaap’, ‘Slapeloze Nachten’ & ‘Hey DJ’. Maar dat kun je misschien wel zien als een beetje geschiedenis. De kans is klein dat ze samen nog muziek zullen uitbrengen. Dus is Big2 voor zichzelf gaan werken en binnenkort kunnen we zijn debuutalbum verwachten, op 30 maart om precies te zijn. Hij heeft heel veel ‘alleen’ gezeten, op zichzelf en de rust opgezocht. Dat was nodig. Op dat nieuwe album staan wat samenwerkingen, oa met Jonna Fraser, MC Fit en Lijpe. Hij zegt zelf over dit album: De nieuwe muziek is een reflectie van alle gekkigheid die we het afgelopen decennium hebben meegemaakt. Tegelijkertijd is het een startschot voor hoe de komende tien jaar eruit gaan zien.

Als je de track hoort dan voelt het nog steeds vertrouwd. Alsof het The Opposites maar dan zonder Willy. De beats zijn daar, de sterke lines, de dromerige sound. Het is duidelijk, het is sterk, het is typisch.
Je blijft luisteren, de tijd vliegt voorbij en het is fascinerend. Maar het is zeer zeker niet nieuw. Had ik/hadden we dat moeten verwachten? Geen idee! Maar het is wel een feit dat je zo die bepaalde The Opposites flow blijft behouden en misschien wel een beetje Willy mist. Ofja, mist. Je verwacht ‘m ergens. Maar al met al is het gewoon een zéér sterke track waar we zeker niet omheen kunnen!!

Daarom… Pick Of The Week!

Vorig artikelDeWolff – Deceit And Woo
Volgend artikelSecond December – Dear. E

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in