Biffy Clyro (Mobile)

Poeh ja. Ondertussen is er alweer genoeg uitgekomen van deze te gekke band en ook deze single staat eigenlijk al een tijdje op mijn lijst. Maar vanwege het gebrek aan fatsoenlijk luister materiaal ben ik van mening dat ik geen recensie kan schrijven.

Om jullie geduld niet verder op de proef te stellen: het gaat om Biffy Clyro met de track ‘Howl’.
Biffy Clyro is een Schotse band die wereldwijd zeker genoeg furore heeft gemaakt. Wat typisch, heb het al eens eerder gezegd, is dat ze zijn doorgebroken met een ‘rustig’ nummer, dit is ‘Many of Horror’ maar later was ook ‘Biblical’ een hit. Typisch dus, het is namelijk echte rock met vleugjes post-hardcore erin.
Ze bestaan echt al een hele poos. Op 15 jarige leeftijd, in 1995, richtte Simon Neil de band op en in 2002 was dan daar het eerste album. Vervolgens duurde het toch een tijdje voordat ze meer en meer bekendheid kregen. In 2007 was het Lowlands & Pukkelpop, later ook voorprogramma’s van Muse maar ook Pinkpop en Rock Werchter staat op hun lijstje. Het is absoluut geen kleine band ondanks dat er geen absolute hits, zoals Muse, uitkomen.

Nu dus het nummer ‘Howl’. Deze komt van het nieuwe album ‘Ellipsis’ welke sinds juli in de schappen ligt! Er zijn al wat nummers uitgebracht maar dat was niet meteen mijn pakkie an.
Deze echter is echt een voltreffer! Er zit veel tempo in, lekker gitaarwerk en toffe zang. Nog steeds niet zoals ze eigenlijk écht zijn, live is het zoveel harder en met meer power. Desondanks ben ik van mening dat ze hiermee zeer zeker hoge ogen zullen gooien, hij breekt de week lekker!

Vorig artikelDrive Like Maria – Deep Blue
Volgend artikelEefje de Visser – Scheef

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in