Een nummer wat al 8 maanden uit is en nu als een paddestoel uit de grond schiet. Dat gebeurd op dit moment met de groep Bewilder. Maar dat heeft tevens te maken met het album, dat is echt goed. Maar dat maakt nu even niet uit. Het gaat om dit nummer: Forza (It Is).

Bewilder is geen band die bestaat uit allemaal nieuwelingen. Het is een band met een schat aan ervaring maar dan voornamelijk voortvloeiend uit andere bands. Beginnend met de frontman, Maurits Westerik. Hij is bekend van de Utrechtse band GEM. Voor wie wel een beetje in de muziekwereld zit kent de nummers ‘Look’ en ‘Good To Know You’ zeker en vast. Dan hebben we Jeroen Overman, hij is de bassist en zat in de band van Tim Knol. Bram Hakkens is ook voor mij een zeer bekend gezicht. Hij speelde bij Kyteman altijd op de drums! Dan komen voor mij de wat onbekendere gasten…. Arjen de Bock speelt op de keys en hij is dan weer bekend van de band Wooden Saints en dan last but not least Arjan Kamphuis. Hij is de man van het gitraarwerk en speelde voorafgaand bij de band Bobby Kingsize.

Als je luistert naar Bewilder hoor je de ervaring, de kracht en de energie er gelijk in. Het is groovy en heeft een enorm meeslepende sound. Indie meets funk meets pop meets rock. Maar wat dan wel weer heel erg opvalt… Er is geen refrein! Alleen maar heel erg uptempo coupletten, kort maar krachtig. Soms een oeh-oeeeeeh ertussen maar that’s it. Door dit alles blijf je ook gewoon luisteren en wil je weten wat er komt. Het is spannend!

Het is wat het is, ‘It Is’ Bewilder.

Vorig artikelSputnik 9 – Dans in een Plas
Volgend artikelJack Garratt – Breathe Life

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in