Oké. Allereerst de beste wensen. Laat 2017 een prachtig muzikaal jaar worden! Op naar prachtige nieuwe ontdekkingen, nieuwe nummers, legendarische concerten en hopelijk blijven legendes dit jaar iets meer in leven…
Maar voordat ik 2017 met heel veel bezieling wil in gaan wil ik nog 1x terugkijken naar 2016. Ik heb al een TOP10 gemaakt met beste albums maar nu heb ik eenmalig mijn TOP3 meest beluisterde nummers voor jullie! In willekeurige volgorde overigens!!!

Sputnik 9 – Dans in een Plas.
Toen ik deze track voor het eerst hoorde was het raak! De samenwerking tussen Thomas Waterreus, Jan Teertstra, Gio Sliwa & Tijn Driessen plus de master himself Lars Spijkervet is echt heel erg te gek. Nederlandstalig is sowieso alweer anders dan de andere Sputnik9 nummers en daarbij is deze verdomde catchy. De tekst valt op, het is groovy, er zit een ‘ohohoooooh’ gedeelte in en het is pakkend!
Ik heb naar alle Sputnik9 nummers met heel veel plezier geluisterd maar deze is met stip de nummero uno!

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest – Alleen Naar De Kermis.
Door de Popronde kom je altijd nieuwe namen tegen. Je gaat screenen en dan springen altijd nummers/artiesten eruit! Sowieso alleen al de naam is geniaal, die is opvallend. Maar de track zelf is ook absoluut niet mis! Als je sowieso al gezien wordt als kruising tussen Herman Brood en André Hazes weet je dat het goed zit. Meeslepend met een glimlach. Ook een nummer wat een gehele kroeg uit volle borst kan meebrullen. Heel erg goed! Heel erg fijn! Heel erg vaak afgespeeld!

Tosk – Blue City.
Ik kwam met Tosk in aanraking nadat ik een mail had gekregen van Jorn, de drummer van Tosk. Ik had geen enkel idee wie of wat Tosk was maar dat veranderde snel! Tosk is hele toffe band met meerdere goede nummers maar ‘Blue City’ springt er wel echt uit als ik eerlijk ben. Het is een track wat maar kort nodig heeft om te overtuigen. Het blijf de gehele tijd spannend en het is ook iets wat op een of andere manier nieuwsgierig maakt. Daarbij is het gewoonweg mooi. Mede daardoor heb ik ook bij dit nummer heel vaak op play gedrukt.

Vorig artikelUit het Oog maar niet uit het Oor.
Volgend artikelJohn Legend ft. Chance the Rapper – Penthouse Floor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in