Funk!!

Voor mij is deze naam/zijn deze namen, redelijk onbekend en nieuw. Ik dacht eerst dat het ging om iemand anders maar dat bleek dus niet zo te zijn. Bernhoft is de naam en hij is een Noorse muzikant. Ik zeg met opzet muzikant want hij heeft sowieso een hele reis gemaakt voordat hij bij deze ‘stijl’ terecht is gekomen. In een eerder stadium was hij namelijk een rocker en zat hij in bands zoals ‘Explicit Lyrics’ en ‘Span’. Tot het moment dat hij solo dingen wilde gaan doen, toen was het eigenlijk onmiddellijk soul wat de boventoon voerde. Gelukkig maar! Heerlijk.
Ondertussen is hij toch al een hele poos bezig en heeft al veel van de wereld gezien en ook bij grote namen gezeten. Daarbij zag ik ook deze vergelijking voorbij komen: De pers maakte vergelijkingen met het rauwe geluid van Richie Havens, de bezieling van Mayer Hawthorne and Sharon Jones en met echo’s naar de muziek van Stevie Wonder en Sly Stone. Mooi he?

Maar dan mijn Pick Of The Week!! Dat is echt een toffe samenwerking. Dat is gewoon puur funky bezig zijn en geniet. Perfect op een maandag maar eigenlijk geldt het ook weer voor ieder moment van de week. Ik las bij Gerard Ekdom het volgende: Het verhaal achter deze track is ook wel bijzonder. Bernhoft hoorde namelijk via instagram een liedje van Raelee Nikole en kreeg direct inspiratie, want hij vond het zo te gek. Toen het liedje een beetje in de steigers stond, stuurde hij haar een berichtje of ze mee wilde doen. “Natuurlijk,” was het antwoord, want Raelee was al fan van Bernhoft, dus die zag haar kans schoon. Het resultaat werd dus het catchy, funky, poppy ‘Buried Gold’.

Veel luisterplezier!!!

Vorig artikelAFTERPARTEES – Life Is Easy
Volgend artikelA Place To Bury Strangers – Never Coming Back

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in