Heerlijke stem!

Ik heb Benjamin Clementine leren kennen, een paar jaar geleden, met het nummer ‘Cornerstone’. Om precies te zijn was dit al in 2013. Vervolgens kwam nog ‘London’ maar daarna was het voor mij iets te moeizaam met zijn nummers maar nu is hij weer terug… en hoe!
Voor wie deze man niet kent, wil ik graag vertellen wie het nou is. Een Brit die later is verhuisd naar Parijs om zichzelf meer en meer te ontwikkelen. Het ging zeer zeker niet makkelijk; hij raakte zelfs dakloos! Maar hij kwam er bovenop en zie nu. Ondertussen een EP en album verder en komt zijn volgende meesterwerk er alweer aan; ‘I Tell A Fly’ zal dus de opvolger zijn van ‘At Least For Now’.

Benjamin Sainte-Clémentine, wat zijn volledige naam is, is zeer zeker een eigenzinnige artiest te noemen. Hij gaat dus zijn eigen weg maar dat is zeer zeker niet het enige wat hem zo uniek maakt. Ook zijn sound, zijn bereik, zijn uitstraling is magnifiek te noemen. Een leuk weetje trouwens, Benjamin kan geen noot lezen! Maar is dat ook weer nodig om muziek te maken?
Als je luistert naar ‘Jupiter’ zit er een hele fijne opbouw in. Ook de samenzang is een heel erg sterk iets in dit nummer. Daardoor is het nóg machtiger. Daarbij is het ritme gewoonweg perfect; lekker, pakkend en zeer zeker niet saai maar wel laidback. Ik kan hier eindeloos naar blijven luisteren…. Wauw!
En horen we daar gewoon een klavecimbel? Hoe vaak komt dat nog voor in de hedendaagse popmuziek? Ook hier zie je dus weer dat meneer Clementine een heel eigengereide artiest is.

Luister maar. Zeker weten een succes!

 

Vorig artikelFoo Fighters – The Sky Is A Neighborhood
Volgend artikelGrim Tim – 203

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in