bears-denDeze prachtige melancholische muziek van Bear’s Den gaat daadwerkelijk niet over een nacht ijs. Het zijn prachtige verhalen die ook zeer zeker binnen komen. Hun doorbraak was met het nummer ‘Elysium’. Prachtige opbouw en een zeer opzwepend geluid. Men noemde hen onmiddellijk de tweede Mumford & Sons. Natuurlijk een geweldige vergelijking maar het is toch wel ietwat anders.

Overeenkomst destijds was ook de banjo. Beide bands hebben die nu uit hun arrangement gehaald met het verschil dat de man die de banjo speelt bij Bear’s Den uit de band gestapt is. Dus die horen we ook niet meer terug. Bij Mumford & Sons daarentegen is het alleen het veranderen van geluid in nieuwe nummers.

Maar nu naar die nieuwe track ‘Dew On The Vine’. Zoals gezegd -1 en dat houdt in dat de heren Andrew Davie en Kevin Jones nu een tweetal vormen in plaats van het sterke trio. Tóch blijft de muziek net zo prachtig alsmede folk. Voor dit album, getiteld ‘Red Earth & Pouring Rain’, halen ze inspiratie uit Fleetwood Mac, The Eagles en ook het album ‘Darkness On The Edge Of Town’ van The Boss oftewel Bruce Springsteen. Jaren 70, 80.
Je proeft de passie en het gevoel van hun in alles terug.

Heerlijk om dit te horen op zo’n woensdag waar het vervelende nieuws de boventoon viert….

Vorig artikelAlex Clare – Tell Me What You Need
Volgend artikelThe Slow Show – Ordinary Lives

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in