Master!

Als je iemand ziet, waar je de muziek wel eens van hebt gehoord, dat daarna helemaal te gek vindt en dan ook nog weet dat er een nieuwe track wordt gedropt een paar dagen later ben je als muziekblog heel erg blij! Zo geschiedde. Ik zag Batobe afgelopen vrijdag (29 september red.) tijdens Popronde Eindhoven. Het plaatje klopte gewoon helemaal. Een toffe plek, waar de mogelijkheid er was om niet alleen ‘simpel’ de muziek te laten horen en spelen, maar ook een plek waar ruimte was om hele toffe visuals te laten zien. Een scherm, pakweg 3×2 meter, zorgde voor een heel interactief beeld wat precies klopte met de muziek zelf. De tijd vloog om. Echt.

Ik leerde Batobe, wiens echte naam Bas Thomas van Bemmelen is, kennen in muzikale zin doordat ik de Popronde lijst aan het checken was. Het nummer ‘Time For You’ was een voltreffer. Echt! Tot mijn grote spijt heb ik ‘m niet in Sittard kunnen programmeren maar gelukkig zijn wel andere plekken waar je dit fenomeen kan zien! Vergelijk het een beetje met Flume, Moderat, Disclosure of Mura Musa. Gewoon hele vette beats, de zang die perfect in elkaar zit en je voelt het gewoonweg. Daarbij zorgt Batobe er dus niet alleen voor simpel een DJ set te draaien… Nee, hij werkt er echt voor. Ook live met gitaar erbij en uiteraard zorgen voor beats, de synths en toffe effecten! Ja, het is iemand die wel móét gaan groeien in deze te gekke muziekwereld!
‘Only Yours’ onderstreept dat allemaal. Super begin, de zang hoor je al in de achtergrond opkomen en het is wel lekker intrigerend. Daarbij is het gewoonweg vet dat de gitaar goed te horen is maar ook zonder moeite de beats er doorheen vliegen.

Tijd om deze geweldenaar te checken: Batobe!

Vorig artikelDesert Moons – Deep Water
Volgend artikelOscar And The Wolf – Infinity

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in