Ja hoor! Hij was al eens op de radio te horen en ook op Pinkpop, de vrijdag toen Bastille een zeer goed optreden gaf. De band die enorm bekend werd door de joekel van hit ‘Pompei’ is weer terug.
Na die hit en vervolgens ook andere sterke nummer zoals ‘Things We Lost In The Fire’ en ‘Laura Palmer’ is het tijd voor iets nieuws! Maar is het wel nieuw? In alle eerlijkheid: nee! Maar, dat moet ik direct erbij zeggen, het is Bastille. Het is herkenbaar, dansbaar & catchy. Ik heb al eens eerder gezegd: bands/artiesten moeten herkenbaar zijn, moeten een eigen identiteit creëren.

‘Good Grief’ heeft wat leuke herkenbare stukken erbij: het begin met een dames stem, een tussenstuk wat ook daarbij hoort. Het energieke refrein wat duidelijk is en ook de electronische sound die terug komt. Het gaat uiteindelijk ook zeer zeker over de tekst en hierin gaat het over het verlies en hoe je uiteindelijk door moet gaan met je leven.
Het nummer zal staan op het tweede album genaam ‘Wild World’ wat vier jaar na hun debuut (Bad Blood red.) uitkomt.

Ik ben benieuwd of er weer zulke hits verder op het album zullen staan maar tot nu toe moeten we het doen met deze eerste track. Wél gelukkig gekroond tot Pick Of The Week op CamielMusic!

Vorig artikelCUDA – Beech
Volgend artikelMagnus – What It Is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in