JA! Gewoon JA!

De heren van BARTEK hebben het goed voor elkaar. David Stapel, Wessel van der Kroef & Bo Meskers dropten eerst in 2016 een EP ‘Beach’, vervolgens meededen (en enorm knalden!) aan de Popronde om vervolgens hun debuutalbum uit te brengen. Toen werd het eventjes stil bij de mannen die wel houden van wat herrie. Hoe kun je BARTEK het best omschrijven? Laten we dat maar over aan de boys zelf: no-nonsense fuzzrock, keiharde popliedjes met een slacker vibe. Vaak kort maar heel erg krachtig! Gelukkig zijn ze nu weer terug want ze hebben niet 1 maar 2 tracks uitgebracht!

Afgelopen zomer… Op een zolder in Limburg hebben de heren keihard gewerkt om te zorgen dat er weer muziek op de planken kwam. Zoals ze zelf ook omschrijven: de zomer is geweest, de drugs zijn op maar we moeten door. Dat is ook waar de nummers over gaan. ‘Summertime’ en ‘In the Sun’. Best geinig aangezien die zolder waarschijnlijk een plek is geweest waar ze kapot zijn gegaan van de warmte en weinig zon hebben gezien. Maar het zijn gewoon lekkere tracks waar je veel energie van krijgt, goed rauw klinken, waar de mannen rammen en eigenlijk stiekem veel meer van wilt horen.

Ps. Wist je al hoe BARTEK is ontstaan? Dit is gekomen na een nachtelijke jamsessie in de voormalig DDR en de band is vervolgens vernoemd naar de Poolse geluidstechnicus van die avond. Mooi he? Ok. Nu muziek!

Vorig artikelThijs Boontjes Dans- en Showorkest – Ik Ben Je Stok
Volgend artikelBlood Red Shoes – Mexican Dress

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in