BAM JA!

Een tijd geleden kwam ik terecht bij Barns Courtney, destijds nog nooit van gehoord. Zijn nummer, ‘Glitter & Gold’, was voor mij echt een regelrechte topper! Barnaby George Courtney, wat de echte naam is van Barns, heeft ondertussen natuurlijk al veel meer werk uitgebracht. Niet alleen losse tracks maar ook al een EP, ‘The Dull Drums’ en daarop stonden 5 nummers. Nu is ook al bekend geworden dat we nog een volledig album kunnen verwachten van hem! ‘The Attractions Of Youth’ zal deze gaan heten en dit nieuwe nummer, ‘Kicks’, zal daarop komen te staan!

Als je deze nieuwe track vergelijkt met die kneiter waar ik het al over had, hoor je zeker heel wat verschillen. ‘Glitter & Gold’ meer bluesachtig en dit nummer heeft behoorlijk wat rock geluiden in zich zitten. Tóch blijft zijn stemgeluid gewoon super en etaleert hij dit ook. Daarbij is het ook catchy, opvallend. Het begin met een soort stemvervormer beginnend en zonder veel geluid maar naarmate we verder komen, komt er flink wat volume in.
Het gitaarwerk wordt zeker niet geschuwd, heel erg fijn! Ook de tekst ‘I’m playing till’ my fingers bleed’ mag er wezen. Het zal zeker al wel eens gebeurd zijn maar natuurlijk nemen we dit met een korreltje zout! 😉

Benieuwd? Snap ik. En het album dus op 29 september!

 

https://www.youtube.com/watch?v=UCj5FVxFBFE

Vorig artikelThe Van Jets – Bang!
Volgend artikelThe National – Day I Die

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in