Verslavend…. Heel erg verslavend!

Barns Courtney is een 26 jarige zanger komende uit Ipswich (Groot-Brittannië). Op zijn 5e ging verhuisde hij naar Seattle maar kwam 10 jaar later weer terug.
Hij heeft in een eerdere carrière in 2 indie bands gespeeld; SleeperCell en Dive Bella Dive. Uiteindelijk werd dat niet het succes wat hij wilde maar hij was vastberaden om toch te slagen.

In 2015 ging hij solo verder en bracht hij ‘Glitter and Gold’ uit. Hij deed dat onder de vleugels van Carl Barat, van The Libertines. Desondanks kreeg het een jaar later pas grote bekendheid.
Dat leidde tot mooie hitnoteringen in de Spotify Viral Chart en iTunes Alternative Chart. In mei van afgelopen jaar kwam zijn EP uit getiteld ‘Hands’. Hierop stonden 4 tracks die eigenlijk bijna alle vier een succes werden. ‘Fire’ werd gebruikt in de film Barnt, ‘Hobo Rocket’ werd gebruikt voor FIFA ’17 en natuurlijk de track waar ik het al over heb gehad: ‘Glitter and Gold’.

Qua steun heeft hij niet te klagen! Hij is al support act geweest bij The Libertines, Ed Sheeran, Tom Odell en ook zelfs voor The Who! Maar dat komt ook omdat zijn sound overal bij past. Je proeft blues, folk, pop, rock. Het is gewoon spelen met zijn gitaar en daar is hij verdomde goed in.
Niet voor niets mijn Pick Of The Week!

Vorig artikelClean Cut Kid – Make Believe
Volgend artikelLorde – Green Light

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in