Sterk zoals altijd!

De naam Barns Courtney is groeiende. Terecht! Hij, zijn echte/volledige naam is overigens Barnaby George Courtney, heeft in september 2017 zijn album ‘The Attractions of Youth’ uitgebracht en daarop stond het nummer ‘Glitter And Gold’. Deze heeft uiteraard ook op CamielMusic gestaan. Je kunt zijn muziek op meerdere manieren opvatten en beluisteren. Aan de ene kant is het echte blues, heeft het rock invloeden maar soms is het ook folky met een typische pop sound. Maar 1 ding is zeker, zijn stem is uniek en beetje rauw wat het allemaal wel heel speciaal maakt!

Zijn nieuwe nummer “99” (even lastig omdat ik normaliter de aanhalingstekens gebruik!) begint redelijk rustig en je kan er makkelijk in kruipen. Als we dan naar het refrein gaan, dan begint het wat meer energie te krijgen en gaat het tempo logischerwijs ook omhoog. Je krijgt er op een of andere manier wel een goed gevoel bij, vrolijkheid alom. Toch zit er een kleine maar in, op het einde begint hij met een lage en tegelijkertijd vreemde stem nog wat te vertellen, beetje apart en niet nodig mijns inziens.
Hij heeft trouwens niet alleen dit nummer uitgebracht, het is een dubbele release geworden. Iets wat vaker voor komt de laatste tijd. Het andere nummer is ‘Good Thing’ en deze is toch wel anders te noemen. Daar krijg je die mix te horen waar ik het al eerder over had. Maar wie weet komt die nog eens of anders zelf zoeken!

Nu eerst “99”!

Vorig artikelKita Menari – Not Again
Volgend artikelTamino – Persephone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in