Het altijd herkenbare geluid van Balthazar!

balthazar (Mobile)
Ik ben er erg blij mee moet ik zeggen. Voor diegene die Balthazar niet kennen, ik zal het uitleggen en zorg er dan hopelijk voor dat jullie het gaan onthouden want dat is hoe dan ook de moeite waard, echt waar!

Balthazar is een Belgische band bestaande uit vijf leden. Ze komen allemaal uit de buurt van Kortrijk/Gent en maken een heerlijke mix van indierock, alternatief. Ze bestaan al sinds 2004 en hebben ondertussen best flinke stappen gezet. Uiteraard in België zijn ze goed doorgebroken maar vergeet ook zeker niet ons eigen land én Frankrijk. Hun debuutalbum in 2010 ‘Applause’ kreeg heel veel bijval en zorgde ervoor dat Balthazar zeer veel boekingen kreeg. Hier kreeg hun formidabele live optredens meer en meer bekendheid. Onder meer in het voorprogramma staan met dEUS en zodoende door Frankrijk en Engeland reizen!
Na het uitbrengen van de CD ‘Rats’ in 2012 werd het nog beter en beter. Individueel als band zijnde touren door heel Europa in het voorjaar van 2013 maar ook daarna met de Editors op pad gaan waar ze in het voorprogramma stonden.
Om heel eerlijk te zijn was dat optreden van Balthazar samen met de Editors in de Ziggo Dome voor mij pas de eerste kennismaking maar sindsdien ben ik wel een zeer grote liefhebber van hun muziek. Het is gewoonweg uniek!

De nieuwe single ‘Then What’ is nu een maandje oud en ze hebben een paar dagen geleden het clipje online gezet. Op 30 maart zal de nieuwe CD uitkomen genaamd ‘Thin Walls’. Voor het eerst zal deze plaat niet door de heren van Balthazar zelf worden geproduceerd maar juist door een grotere meneer: Ben Hillier. Hij heeft gewerkt met Blur en Depeche Mode, niet slecht lijkt me. BENIEUWD!!

Nu kan heb ik genoeg verteld en mogen jullie vol energie gaan luisteren naar onze zuiderburen.
Balthazar – Then What.

Vorig artikelAndreas Moe – Ocean
Volgend artikelJanne Schra – PONZO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in