Helemaal terug!

Het is de week heel erg prettig beginnen zo. Nieuwe muziek van Balthazar nadat ze toch zo’n twee jaar afwezig zijn geweest. Afwezig als Balthazar zijnde wel. Zoals wellicht bekend hebben ze een pauze gehad om aan hun solo projecten te werken. De drie heren; Jinte Deprez (J. Bernardt), Maarten Devoldere (Warhaus) en Simon Casier (Zimmerman) hebben ook verdomd veel succes gehad hiermee en behoorlijk wat furore gemaakt! Wat een verandering is, is dat Patricia Vanneste gestopt is. Natuurlijk een aderlating maar op te vangen.

‘Fever’ is het eerste & nieuwe wapenfeit van Balthazar. Wat je eigenlijk meteen kunt zeggen, is dat  het typisch Balthazar is. De Belgen hebben zo’n unieke en eigen sound wat gewoonweg altijd bekend zal klinken. Het heeft een bepaalde groove en heeft een heerlijk tempo wat ervoor zorgt dat de zes minuten, want zolang duurt het nummer, eigenlijk binnen no-time voorbij is. Natuurlijk doet het ook denken aan Warhaus maar ook het zweverige is een kenmerk van bijvoorbeeld J. Bernardt. Wat dat betreft zal het grote Balthazar zeer zeker blij zijn dat de ‘projectjes’ zo’n succes waren en van beide kanten de vruchten van plukken.
Tevens mooi om te weten dat er dus ook een volledig album zal komen, dat is wel nog eventjes wachten overigens. Op 25 januari zal het album ‘Fever’ namelijk uitgebracht worden. Met deze start, zal het ook hoge verwachtingen scheppen!

Klaar voor deze kneiter? Mooi!

Vorig artikelYasmine – Clearly Not Over You
Volgend artikelPretty Vicious – Are You Entertained?

1 REACTIE

  1. Heerlijk relaxte nieuwe plaat van de jongens! Bij de eerste tonen moest ik wel denken aan een oud nummer Fever van Peggy Lee. Daarna volgt het zijn eigen weg. Ben erg benieuwd naar hun nieuwe album.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in