Helaas is dit een reden om B.B. King te benoemen. Helaas want hij is overleden. Deze koning van blues is afgelopen donderdag overleden op 89 jarige leeftijd. Een geweldige artiest, gitarist.

Hij is een legende en heeft ook een lange carrière gehad. Vanaf 1949 is hij begonnen met het maken van platen. Twee jaar later was zijn eerste grote hit een feit: Three O’Clock Blues. Hij heeft niet altijd B.B. King gehad als artiestennaam. Het begon met The Pepticon Boy dit werd later Beale Street Blues Boy. Die naam werd afgekort tot gewoonweg Blues Boy…. Uiteindelijk werd dit nóg korter en werd het simpelweg het bekende B.B.
In 1964 nam hij het legendarische album Live At The Regal op. Het bekendste nummer is wellicht ‘The Thrill Is Gone’. Daarbij heeft hij 15!!!! Grammy’s gewonnen, halleluja!

Hij was natuurlijk een hele grote inspiratiebron voor menig mensen. Denk aan artiesten zoals Frank Sinatra, Jimmi Hendrix en Eric Clapton. Niet de minste namen zoals jullie lezen.

Eigenlijk hoef ik niet veel te vertellen over deze man, deze legende. Het moet gewoon vanzelfsprekend zijn dat B.B. King heel erg veel heeft betekend voor de muziekindustrie.

Vorig artikelInterview PAUW: ‘Als de muziek goed voelt, dan moet je doorgaan hè!’
Volgend artikelJack And The Weatherman – Homewards

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in