AVI ON FIRE is wel een heel bijzondere act! Ik baal stiekem nog steeds dat hij tijdens de Popronde afgelopen jaar niet in Sittard kon spelen… Maargoed, je kan niet alles hebben 😉

AVI ON FIRE is het project van Bram Wesdorp. Bram is wellicht bekend van andere muzikale projecten/bands zoals Neighbour Neighbour en Yellow Grass. Maar omdat hij demo’s maakte die niet bij Yellow Grass paste, werd het tijd om een eigen band te formeren. Een band waar hij gewoon kan doen wat hij zelf wilt.
Nadat hij mij al binnen no time had overtuigd met zijn nummer ‘Pearls’ was het wachten op iets nieuws. Ondanks zijn EP uiteraard!
Die EP heeft hij overigens opgenomen met Thijs van der Klugt, ook een bekende naam. Denk maar aan Sue The Night en Baskerville. Anyway…..

Als je deze muziek hoort dan hoor je zoveel verschillende soorten, genres. Het is zeer interessant en blijft uitdagend. ‘Pearls’ is echt een oorwurm, een track die op alle momenten ook gedraaid kan worden. Het verveelt nooit! ‘So Far Away From Me’ is iets minder vrolijk maar niet minder interessant. Deze nieuwe track laat mij nog meer er naar luisteren! Gewoon echt een top nummer.

Als je alles eens doet opsommen wat je kán horen en eigenlijk dus wel hoort is het: alternatieve pop, britpop, wat rock en indie invloeden. Concluderend: fucking catchy allemaal!
En volgens Bram zelf: nummers die blijven hangen maar niet plat zijn; hoe vaker je ze hoort, hoe meer je ontdekt.

Vorig artikelRondé – Naturally
Volgend artikelHarlea – You Don’t Get It

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in