Asgeir

Het is vandaag vrijdag, een druilerige dag en dus het perfecte moment om een bloedmooie plaat te beschrijven voor jullie!
Een tijdje terug heb ik al een nummer beschreven van deze man maar nu wil ik het graag over de gehele CD gaan hebben.

Zoals de titel aangeeft, het is geen Nederlands of Engels. Het is Ijslands. Ásgeir is de naam en is een singer/songwriter. In het beschreven nummer stelde ik mezelf de vraag wat ik mooier vond, Engelstalig of in het Ijslands. Ondertussen is het duidelijk, de tweede optie.

Waarom? Ik versta er uiteraard geen zak van maar daar ligt ook meteen de kracht! Je kan je eigen interpretatie geven aan liedjes, wegdromen en de passie overnemen wat Ásgeir eraan geeft. Niet alleen qua zang maar ook de muzikale kwaliteiten vind ik top. En muzikaal geluid is een universele taal. Nummers zoals: Heimförin en Nýfallið Regn… Vraag me niet wat het betekend maar ik kan me helemaal inleven erin.
Misschien is dit echt zo’n CD waar je niets van verwacht en juist daaraan helemaal verknocht raakt. Oprechte topplaat!!!

Vorig artikelPharrel – G I R L
Volgend artikelSelah Sue – Raggamuffin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in