Ze waren een van mijn MUST SEES op Pinkpop afgelopen jaar. Helaas is dat niet geworden wat ik ervan gedacht had. Was de muziek dan slecht? Nee! Het probleem lag aan mij en de natuur. Mijn rug was enorm ruk en daar kwam de tropische storm nog bovenop. Al met al heb ik helaas maar enkele nummer kunnen horen en zien. Uiteindelijk was mijn geluk dat ze ook op Glastonburry stonden en dit concert werd in zijn geheel uitgezonden op de BBC! Wat is Arcade Fire toch een geniale band.

Arcade Fire

Het leuke aan de CD is dat het een dubbel album is. Waarom vraag je je af omdat het in totaal zo’n 76 minuten duurt. Het past gewoon in de stijl van Arcade Fire en er zit een gedachte achter. CD 1 is toch meer het ”pop” geluid en kijkende naar CD 2 is het daar de stijl van een symfonie.
Ik zal dit allemaal wat meer uitbreiden…
Zoals ik al zei, CD 1 is meer een algemeen geluid. Er staan nummers op waarvan je meteen kan zeggen: AHA! Het pakt je en doet mee. Toch blijft het allemaal eigen en heel erg Arcade Fire. Geluiden alsof je ergens op de Cariben zit is ook zeker niet vreemd. Neem daarbij hun grote voorbeeld David Bowie erbij en je hebt alles compleet. We Exist, Here Comes The Night Time en You Already Know zijn nummers die zeer zeker in je hoofd blijven hangen!
CD 2 is dus het meer symfonische, bombastische, grootse. Misschien is dit niet meteen zo pakkend als CD 1 maar wederom: het is eigen en dus Arcade Fire. In vergelijking, CD 2 is juist de muzikaliteit waarbij erin wilt kruipen en wilt wegdwalen naar een prachtig eiland. De band weet precies wat ze doen en zodoende is ook dit goed! Régine Chassagne gooit soms wat Franse zinnen eruit en dit past ook perfect.
Voor de mensen die dit raar vinden: Ze komen uit Canada, vandaar. It’s Never Over, Afterlife en de ultieme symfonie Supersymmetry blijken tot de topnummers te horen van het het tweede plaatje.


Het is oprecht een aanrader deze dubbel CD! Kwaliteit van de bovenste plank en als je twijfelt… gewoon kopen en luisteren. Ik weet zeker dat je overtuigd raakt en dan ook de loftrompet erover gaat blazen.

Vorig artikelNeil Young – Rockin’ In The Free World
Volgend artikelKaiser Chiefs – My Life

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in