JAAAAA!!! Nieuwe muziek van Arcade Fire!! Daar ben ik echt heel erg blij mee om eerlijk te zijn. Het heeft lang geduurd maar bij zo’n geniale band vind ik het persoonlijk niet erg om iets langer te wachten op goede, fijne, herkenbare maar toch vernieuwende muziek!

Arcade Fire heeft hopelijk geen introductie nodig. Mocht het wel zo zijn, even snel dan… Het is een Canadese band opgericht door het echtpaar Win Butler & Régine Chassagne. Ze zijn in 2003 met de band begonnen en sindsdien ook hard ervoor gewerkt. Ik denk dat het toch wel tot ongeveer 2009 heeft geduurd dat ze echt zijn doorgebroken. Een jaar later kwam het album ‘The Suburbs’ uit en dit beviel het grote publiek zeer goed. In 2013 kwam dan hun vierde en tot nu laatste album uit ‘Reflektor’. Deze heb ik persoonlijk echt helemaal grijs gedraaid.
De muziek is mysterieus te noemen. Het is duidelijk indie met veel invloeden van rock, barok en postpunk. Ook wordt de muziek altijd aangevuld met veel instrumenten, het is bombastisch te noemen.

Dat was de introductie…. Tijd voor het heden!
Gisteren was daar plots een nieuwe track. Héél fijn nieuws. Arcade Fire heeft dus zo’n vier jaar niets nieuws meer uitgebracht dus we mochten ook wel iets verwachten! Ze hebben in deze track samengewerkt met Mavis Staples. Dit is een Amerikaanse soul & gospelzangeres. Ze heeft vooral in eigen land heel veel furore gemaakt. Maar de stem is ondanks haar leeftijd nog altijd prachtig te noemen! Het nummer verder is typisch Arcade Fire. Het begint rustig, mysterieus zoals al eerder aangegeven en we horen nu wel iets meer electronische geluiden dan we wellicht gewend zijn. Maar dit is echt niet vervelend! Ondertussen komt Mavis erbij en je wordt echt helemaal meegezogen in het nummer!

Man man man…. Wat is het fijn dat deze Canadezen terug zijn. Op naar een nieuw album, nieuwe shows… Alles!

Vorig artikelThe Dead South – In Hell I’ll Be In Good Company
Volgend artikelOddisee – Things

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in