angelo boltiniDe Popronde brengt veel nieuwe talenten naar voren. Ik ben ook dan altijd nieuwsgierig wát het is allemaal. Middels mijn eigen site probeer ik zo de bands/artiesten in de schijnwerpers te zetten. Gewoon omdat het kan, gewoon omdat het hoort!
Deze week zal in het teken staan van enkele bands waar ik een EP van heb bemachtigd of waarvan ik vindt dat ze meer in de spotlight dienen te staan.
Ik wil nu veel meer aandacht besteden aan Angelo Boltini. Een zeer muzikale (nog steeds) jongeman die sowieso geweldig goed gitaar kan spelen maar ook saxofoon & piano. Daarbij heeft hij een hele fijne stem en varieert behoorlijk in zijn songs. Maar vandaag gaat het om het nummer ‘Fixed’.

‘Fixed’ staat juist weer niet op het album ‘Paper Planes’ welke Angelo begin dit jaar heeft uitgebracht. Hier staat wel het andere steengoede nummer ‘Californian Skies’ op. ‘Fixed’ is van een heel ander soort. Het is bedwelmend maar dan in de positieve zin van het woord. Zijn muziek is te vertolken naar vele verschillende stijlen van muziek. Luistermuziek, rock maar ook soul & jazz zit erin!
Hier is het een rustig kabbelend deuntje maar het knalt even erin als het refrein start. Het is zoals ik net hierboven aangeef een mix tussen de verschillende stijlen. Dat maakt Angelo Boltini ook zo uniek in zijn soort. Tekstueel is het ook erg meeslepend. Het is een prachtige vertolking en je droomt erin weg. Als je het de eerste keer hoort en daarna je erin verdiept weet je dat het gewoon krachtig is. Ik denk dat vele mensen zich erin kunnen vinden.
Niet voor niks is hij tijdens de Popronde dit jaar maar liefst 18x geboekt! Het is kwaliteit.

Ondertussen is Angelo weer druk bezig met het schrijven van nieuwe songs. Een nieuw album kunnen we echter (pas) & (helaas) in de zomer van 2016 verwachten! Voor nu gaan we het doen met de andere mooie, unieke nummers van dit muzikale talent! Checken dus!

Vorig artikelNiek Pronk – Taste
Volgend artikelRhinorino – What If

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in