Nadat ik de nieuwe plaat van Dr. Dre kreeg en deze op vakantie ook eigenlijk heel veel geluisterd heb viel me ook meteen iets op. Een stem, zingend en ook rappend, die wel heel vaak terug kwam.
Dit bleek dus Anderson .Paak te zijn. Hij is echter geen onbekende in de muziekwereld maar nooit echt een doorbraak gehad. Eerst was deze jongeman onder de naam Breezy Lovejoy actief en heeft toen twee albums uitgebracht. Zoals gezegd, geen doorbraak maar het album ‘Malibu’ wat hij uitbrengt onder deze naam is daarentegen wél een topper.

Waar je misschien rake klappen verwacht omdat hij ook met Dr. Dre heeft gewerkt is dit niet het geval. Het nummer ‘Room In Here’ is gewoon uitermate chill. Wellicht een verkeerd moment kijkende naar het weer buiten maar misschien zorgt dit voor een ommekeer. Ik voel me thuis in een café/bar uit de jaren 60 waar een dikke sigarenlucht hangt (niet dat ik dat weet maar in gedachte kan veel). Je voelt de soul en funk in de sound maar dat wel met mooie zang en hele goede rap erbij. Hij krijgt trouwens ook hele fijne hulp van oud gediende in de hiphop wereld: The Game. The Game kent menig persoon nog wel hopelijk. Samenwerking met 50Cent op het nummer ‘Hate It Or Love It’ en ook het nummer ‘Wouldn’t Get Far’ heeft bij mij vaak op repeat gestaan.

Ik hoop dat ik iedereen enthousiast heb gemaakt. Toen ik het hoorde was ik verkocht! Gewoon heerlijk wegdromen….

Vorig artikelDe Staat – The Fantastic Journey Of The Underground Man
Volgend artikelFlume ft. Beck – Tiny Cities

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in