Soms is dit zó lekker

Soms is iets ontdekken het fijnste dat er is met betrekking tot muziek! Ondertussen heb ik echt al heel wat ontdekkingen gedaan. De een blijft heel lang bij en wordt je fan/liefhebber van, de ander is iets voor een week maar ALS je ‘m dan weer hoort issie extra goed. Ik weet niet waar dit nummer onder gaat vallen maar het is zeer zeker iets fijns. Het is een feit dat Australië ook een kweekvijver is met muzikale mensen, zeker dan kijkende naar de elektronische klanken. Nu wil ik jullie voorstellen aan Anatole, wiens echte naar Jonathan Baker is. Zijn eerste zin op zijn website is: Sydney based orchestral laptop maestro. Mooi toch?
Hij heeft vorig jaar een EP uitgebracht getiteld ‘Surronds EP’ en dat was zijn eerste wapenfeit. Toch lijkt het alsof hij nu wel echt iets laat zien/horen wat door de menigte wordt opgepakt.

Het gaat namelijk om de track ‘Like Deep Water’. Het water is daadwerkelijk ook aanwezig overigens! Dus als je al naar het toilet moet, doe dat vantevoren 😉
Anyway. Hij werkt hier samen met een Ijslander genaamd Ólafur Arnalds, een componist/songwriter. Dus gelijkenissen zijn er met Anatole alhoewel het wel heel experimenteel is. Ik moest voornamelijk denken aan Bonobo, die werken ook veel met synths en hele open geluiden. Het is echt een nummer en ook wel muziek die heel erg dromerig, zweverig en diepgaand is. Niet even iets wat je opzet om snel te luisteren. Je duikt erin en pas als het afgelopen is, of eventueel de set, kom je eruit. Een trip.

En dat op de maandag! Pick Of The Week dus 😉

Vorig artikelProphets Of Rage – Radical Eyes
Volgend artikelEspaña!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in