alt-j-cover (Mobile)Tja…. Het missen van iets op Pinkpop. Het missen van artiesten, bands… Daar heb ik het met menigeen over gehad. Denk aan Nederlandse acts zoals wereldtopper Jacco Gardner of misschien wel DeWolff! Wat te denken van de Belgische topper zoals Bathazar…. Australiche held Chet Faker… De knallers van Imagine Dragons… Of wat ik wel zooooo hard gehoopt en gedacht is/zijn The War On Drugs en alt-J.

Beide bands hadden zo’n verschrikkelijk goed album vorig jaar en stonden in vele lijstjes van vorig jaar in de top bovenaan. Tóch staan ze niet op Pinkpop! Waar het aan ligt? Waarschijnlijk toch te alternatief, ze zijn absoluut niet mainstream en tóch zouden ze het gehele veld vullen omdat er heel veel muziekliefhebbers op het festival afkomen.

Maar kom op… Urbanus?? Sheppard?? Anouk voor de 6e keer?? Waarom??? Ik begrijp dat niet en velen met mij. Toch moet ik niet teveel zeuren want vorig jaar heb ik mij suf gelopen omdat ik niet wist waar ik naartoe moest omdat er zooooooveel goeds stond. Alles is desondanks persoonlijke smaak.

alt-J dus. Ik ben verliefd (nog steeds) op hun tweede album en ben hun eerste plaat meer gaan waarderen. Waar ik eerder al zei dat ik de hype gemist had, kom ik daar op terug… Het is goed!
Dit nummer, Left Hand Free, blijft gegarandeerd in je hoofd hangen. Het zit goed in elkaar, het herkenbare geluid is er en het is vrolijk. Meer kan ik er niet aan toevoegen.
Ik weet zeker dat dit nooooooooit had misstaan op Pinkpop. Wellicht nog een andere keer….

Vorig artikelInsects
Volgend artikelFoo Fighters – Walk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in